Όπως θα διαπιστώσετε υπάρχουν πολλά διαφορετικά υλικά με τον όρο “αυτοκόλλητο”.
Σε αυτή τη σελίδα θα προσπαθήσουμε να σας καθοδηγήσουμε στην επιλογή του ιδανικότερου για την περίπτωσή σας.

Αυτοκόλλητα βινυλίου:
Το βινύλιο είναι ένα μη τοξικό, αδιάβροχο, πλαστικό υλικό, με ματ υφή, το οποίο παρέχεται σε 30 συγκεκριμένες αποχρώσεις και μπορεί να κοπεί σε οτι σχέδιο θέλουμε. 
Λόγω του πολύ λεπτού πάχους του δεν εξέχει και συνεπώς δίνει την εντύπωση οτι είναι ζωγραφιστό στον τοίχο.
Αυτά τα αυτοκόλλητα είναι ειδικά σχεδιασμένα για να κολλούνται σε λείους και ελαφρώς σαγρέ τοίχους και να αντέχουν περίπου πέντε χρόνια σε εξωτερικές συνθήκες. (συνεπώς σε εσωτερικούς χώρους η διάρκεια ζωής τους είναι πολύ μεγαλύτερη).
Λόγω του οτι είναι αδιάβροχα, μπορούν να καθαριστούν πολύ εύκολα, περνώντας απο πάνω τους ένα βρεγμένο πανί.
Η κόλλα τους είναι πολύ ισχυρή αλλά ταυτόχρονα έχει την ιδιότητα να μην αφήνει υπολείμματα στον τοίχο σε περίπτωση αφαίρεσής τους. Αφαιρούνται εύκολα από τον τοίχο χωρίς να αφήνουν κόλλες ή να τον καταστρέφουν, απλά ζεσταίνετε το αυτοκόλλητο με ένα απλό πιστολάκι μαλλιών ώστε να μαλακώσει η κόλλα και το τραβάτε από τον τοίχο σιγά-σιγά.
Παρακαλούμε σημειώστε οτι όλα τα αυτοκόλλητα ΔΕΝ κολλάνε σε τοίχους που έχουν επεξεργαστεί με χρώματα που περιέχουν σιλικόνη.

Χάρτινα αυτοκόλλητα:
Τα χάρτινα αυτοκόλλητα αν και κυκλοφορούν στην αγορά και πολλές φορές έχουν αρκετά υψηλό κόστος δεν έχουν την ποιότητα των βινυλίων. Λόγω του βάρους τους συνήθως αποκολλούνται απο μόνα τους απο τον τοίχο και φυσικά δεν μπορούν να καθαριστούν μιας και είναι χάρτινα!
Επίσης, η κόλλα που έχουν, πολλές φορές αφήνει κίτρινα υπολείμματα στους τοίχους με αποτέλεσμα οι τοίχοι να χρειάζονται ξανά βάψιμο μετά την αφαίρεσή τους.

Εκτυπωμένα αυτοκόλλητα:
Με αυτό τον όρο αναφερόμαστε σε μια σειρά εξαιρετικής ποιότητας υλικών, με εγγυημένη  αντοχή στο χρόνο και στις καιρικές συνθήκες. Αυτά τα αυτοκόλλητα χρησιμοποιούνται σε πληθώρα εφαρμογών τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.
Ειδικά, εφόσον γίνει και επιπλέον πλαστικοποίηση σε αυτά, τότε η αντοχή τους υπερδιπλασιάζεται.
Παραδείγματα χρήσης τους είναι το ντύσιμο μεγάλων επιφανειών όπως πόρτες, ψυγεία, τζάμια, βιτρίνες, αυτοκίνητα κ.ο.κ. και το βασικό τους πλεονέκτημα είναι η εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης και η ευκολία στην τοποθέτησή τους.
Το μειονέκτημά τους σε σχέση με τα υπόλοιπα, είναι οτι η πίσω τους όψη είναι λευκή και αρκετά αδιαπερατή απο το φως, με αποτέλεσμα να μην συστήνονται για τοποθέτηση σε σημεία που επιθυμούμε να φαίνεται το σχεδιό μας και απο τις δύο πλευρές.
Υποκατηγορία αυτών είναι και τα “oneway” αυτοκόλλητα, τα οποία μας δίνουν τη δυνατότητα εφόσον είναι κολλημένα σε τζάμι, εμείς να βλέπουμε έξω αλλά οι έξω να μην βλέπουν μέσα.
Άλλη υποκατηγορία είναι τα “floor graphics”, τα οποία είναι ειδικά για πατώματα, μιας και είναι αντιολισθητικά και αντέχουν περισσότερο στην τριβή.
Τέλος, ακόμα μια υποκατηγορία είναι τα “cast”, τα οποία λόγω της μεγάλης ικανότητας κάμψης τους χρησιμοποιούνται ευρέως σε “ντύσιμο” αυτοκινήτων.

Διαφανή αυτοκόλλητα:
Τα διαφανή αυτοκόλλητα χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις που θέλουμε να τυπώσουμε ένα πολύχρωμο σχέδιο και να το τοποθετήσουμε σε τοίχο ή τζάμι (ή οπουδήποτε αλλού), χωρίς να φαίνεται κάποιο περίγραμμα.
Και αυτά τα αυτοκολλητα είναι εξαιρετικής ποιότητας, όπως τα βινύλια, απλά λόγω της διαφάνειας του υλικού θα πρέπει να γνωρίζετε οτι τα χρώματα του σχεδίου σας θα φαίνονται πολύ πιο ζωντανά εαν τοποθετήσετε το αυτοκόλλητο επάνω σε έναν λευκό τοίχο αντί για ένα τζάμι.
Το βασικό πλεονέκτημά τους είναι οτι έχουν ομοιόμορφο αποτέλεσμα και απο τις δύο πλευρές τους και όπως αναφέραμε, μπορούμε να τυπώσουμε επάνω τους οποιοδήποτε σχέδιο επιθυμούμε, όσο πολύπλοκο και αν είναι.

Καμβάς και PVC (μουσαμάς):
Ο κλασικός καμβάς αποτελείται απο ύφασμα και χρησιμοποιείται στην ζωγραφική.
Στις μέρες μας, υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης οποιασδήποτε φωτογραφίας σε υλικό τύπου “καμβά”.
Το PVC  (ή αλλιώς “μουσαμάς”), είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες και έχει γυαλιστερή επιφάνεια.
Ο καμβάς έχει το επιπλέον πλεονέκτημα οτι έχει το οπτικό αποτέλεσμα του υφασμάτινου, ματ, υλικού.

Συστήνονται σε περιπτώσεις που θέλουμε να τοποθετήσουμε ένα κάδρο στο χώρο μας και παραδίδονται τελαρωμένα, δηλαδή έτοιμα για τοποθέτηση.


Σημειώστε οτι η εταιρία μας, ανάλογα με τις απαιτήσεις σας, μπορεί να σας παρέχει οποιοδήποτε σχέδιο ή φωτογραφία επιθυμείτε, σε οποιαδήποτε διάσταση και στο υλικό της επιλογής σας και οτι χρησιμοποιούμε αποκλειστικά γερμανικά αυτοκόλλητα κορυφαίας ποιότητας.


Δείτε εδώ όλα τα διαθέσιμα χρώματα σε αυτοκόλλητα βινυλίου που διαθέτουμε.

Add to cart