Μόλις λάβατε το αυτοκόλλητό σας!

..και τώρα τί;;

Μην ανησυχείτε!
Διαλέξτε μια μέρα που να είστε χαλαροί, φτιάξτε καφεδάκι, βάλτε την αγαπημένη σας μουσική και διασκεδάστε!
Εαν ακολουθείσετε τα βήματα που περιγράφουμε πιο κάτω θα διαπιστώσετε πόσο εύκολη είναι η τοποθέτησή του!

Βήμα πρώτο:

Γνωρίστε καλύτερα το αυτοκόλλητό σας!
Τα αυτοκόλλητα βινύλια αποτελούνται από: 1/. Διαφανή ταινία μεταφοράς στο επάνω μέρος 2/. Το αυτοκόλλητο με το σχέδιο στη μέση 3/. Το λευκό χαρτί στο πίσω μέρος.

Όπως θα δείτε, σε πολλές περιπτώσεις το αυτοκόλλητο αποτελείται απο πολλά μικρότερα κομμάτια, τα οποία εσείς θα πρέπει να τοποθετήσετε σύμφωνα με το χώρο σας αλλά και το δικό σας γούστο. Γι’ αυτό το λόγο σας συμβουλεύουμε πριν ξεκινήσετε την εφαρμογή να έχετε σχεδιάσει στο μυαλό σας (ή ακόμα και με κάποια μικρά σημάδια στον τοίχο) την σύνθεση που θέλετε να πετύχετε.
Εδώ ας σημειώσουμε οτι για την καλύτερη εφαρμογή του υλικού, η επιφάνεια θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο λεία και καθαρή απο σκόνη και βρωμιές.
Επίσης, εαν οι τοίχοι σας είναι φρεκοβαμμένοι, σας συνιστούμε να περιμένετε τουλάχιστον 15-20 ημέρες πριν τοποθετήσετε το αυτοκόλλητο.
Τέλος, καλό θα ήταν τα αυτοκόλλητα να μην παραμείνουν στον κύλινδρο για πάνω απο 4-5 μέρες διότι ενδέχεται να παραμορφωθούν και συνεπώς να μην εφαρμόσουν σωστά στην επιφάνειά σας.

Βήμα δεύτερο:

Αυτό το βήμα είναι και το πιο σημαντικό για τα αυτοκόλλητα βινυλίου! Απλώστε το αυτοκόλλητο σε μια λεία επιφάνεια (π.χ. τραπέζι ή πάτωμα) και με το εργαλείο εφαρμογής που σας έχουμε προμηθεύσει, ασκήστε πίεση επάνω σε όλο το σχέδιο και ιδιαίτερα στις λεπτές γραμμές.

Βήμα τρίτο:
Ακουμπήστε το σχέδιο στην επιφάνεια που έχετε επιλέξει.
Βήμα τέταρτο:

Ανασηκώστε την ταινία μεταφοράς και ξεκινήστε να αφαιρείτε το λευκό χαρτί. Εδώ θα πρέπει να προσέχετε ώστε το αυτοκόλλητο να παραμένει στην διάφανη ταινία μεταφοράς. 
Με το εργαλείο εφαρμογής πιέστε το σχέδιο στην επιφάνεια.
Ασκήστε πίεση ώστε το υλικό να εφαρμόσει χωρίς φυσαλίδες.

Βήμα πέμπτο:

Αρχίζοντας απο το επάνω μέρος του σχεδίου, αφαιρέστε, με διαγώνια φορά και όσο πιο κοντά στο βινύλιο μπορείτε, τη διάφανη ταινία μεταφοράς. Μην τραβάτε την ταινία μεταφοράς κάθετα με τον τοίχο, αλλά όσο πιο παράλληλα με αυτόν μπορείτε. Εαν κάποιο κομμάτι του βινυλίου παραμείνει στην ταινία μεταφοράς καθώς στην τραβάτε, ξαναγυρίστε προς τα πίσω ώστε να ξανακολλήσει επάνω της και πιέστε περισσότερο στον τοίχο.

Βήμα έκτο:

Θαυμάστε τον τοίχο σας!

Add to cart